Románia kormánya: Már böngészhető a stirioficiale.ro platform

Beüzemelte a kormány a stirioficiale.ro on-line platformot, ahonnan ellenőrzött információkat kaphatunk a COVID-19 pandémiával kapcsolatos helyzetről, hozzáférhetünk az országos vészhelyzeti bizottság határozataihoz, a Stratégiai Kommunikációs Csoport hivatalos nyilatkozataihoz és az illetékes szervek sajtótájékoztatóról készült felvételekhez is.

A kormány kedden arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a COVID-19 Ştiri Oficiale (stirioficiale.ro) platform a kormányfőtitkárság és a Code for Romania program együttműködésével valósul meg, és célja, hogy a lakosság ellenőrzött forrásból tájékozódjon.

Antonel Tănase, a kabinet főtitkára a közleményben azt írta, a platformot továbbiakkal bővítik ki: a “Date la Zi” a koronavírusos esetekről fog beszámolni az anonimitás tiszteletben tartásával, a “Stăm Acasă” a lakhelyi elszigetelődésbe vonult személyek listáját összegzi, a “Diaspora Hub” – a külföldön lévőkkel kommunikál, a “Ce Mă Fac” felületen kérdőíveket lehet kitölteni annak érdekében, hogy a lakosság jobban megértse a helyzetet, és a “RO Help” a beérkező segélyeket rendszerezi.

Sabin Sărmaş, a Románia Digitalizálásáért Hatóság elnöke kifejtette, az általa vezetett intézmény számára elsődleges fontosságú, hogy a technika megoldásait latba vetve megfékezzék a COVID-19 vírus terjedését. Ehhez önkéntesek segítik a hatóság munkáját. ‘Köszönjük az önkénteseinknek, és minden intézménynek, amely megértette, hogy a technika minden eddiginél hasznosabb lehet most a világszerte élő román állampolgárok számára’ – idézte a közlemény Sărmaşt.

Forrás: agerpres.ro