Primarul municipiului Sf. Gheorghe, Antal Árpád, apel la unitatea comunității locale

În privința vaccinării anti-COVID, Județul Covasna se menține în continuare pe ultimele poziții ale topurilor. Din acest motiv, cele mai multe grădinițe și unități școlare au rămas închise, cursurile desfășurându-se online. Este o stare de fapt care a condus la adâncirea prăpastiei dintre oameni. În timp ce unii refuză să se vaccineze, alții îi blamează pentru suferința copiilor lor. 

În acest context, primarul municipiului Sf. Gheorghe a făcut pe pagina sa de Facebook 

un apel către locuitorii urbei să rămână uniții pentru că numai felul acesta se poate depăși criza sanitară prin care trecem toți. 

„Dragi locuitori din Sfântu Gheorghe, 

sunt îngrijorat pentru comunitatea noastră, deoarece criza socială și de sănătate provocată de pandemie a creat o ruptură profundă. Acest lucru a fost adâncit și de noul început de an școlar, însă nu trebuie să lăsăm comunitatea noastră să se destrame! 

Este o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea. Unii au pierdut persoane dragi. Alții se străduiesc să găsească un echilibru între casă, muncă și școală, uneori în pragul disperării. Dar vă rog să nu ne facem rău unul altuia! Haideți să rezistăm în aceste momente dificile. Să respectăm opiniile semenilor noștri, chiar dacă acestea nu sunt de acord cu ale noastre. În același timp, să facem tot ce ne stă în putință pentru a limita răspândirea virusului, pentru a respecta reglementările epidemiologice. Să avem grijă unii de alții – pentru că avem o responsabilitate unii față de alții. Chiar dacă sunt greu de înțeles măsurile contradictorii luate de la o zi la alta de autoritățile de la București. 

Doar în acest fel, cu puterea unei comunități unite, putem trece peste această nouă criză. Vom trece și peste asta într-o zi! Și atunci ne vom putea privi în ochi nu ca dușmani, ci ca tovarăși de arme, ca prieteni care au supraviețuit împreună în această luptă și în această perioadă dificilă”, a scris primarul Antal Árpád.

Sursă și foto: Facebook/Antal Árpád