Ministrul Mediului, Tánczos Barna, acuzat că a îngenunchiat la intonarea imnului secuilor

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a ținut ocupată presa centrală după ce a îngenuncheat alături de jucătorii echipei sale favorite, în  timpul intonării imnului Ținutului Secuiesc. 

Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a postat pe pagina sa de Facebook parlamentarul AUR, Dan Tanasă. 

Știrea a fost rapid răspândită în multe publicații online. 

Conform digisport.ro, în replică la acuzațiile care i se aduc în presa națională, Ministrul Mediului a declarat că nu a comis o ilegalitate. 

Este cunoscut faptul că sunt suporter al echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc. Susținerea unei echipe sportive nu este incompatibilă cu nicio altă calitate, nu este nici ilegal, nici imoral. În contrast, propagarea minciunii și articolele de presă bazate pe atacuri naționaliste sunt cel puțin imorale, dar contravin și Codului deontologic al jurnalistului. Referitor la meciul dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua: la începutul partidei s-a intonat imnul național al României, iar la sfârșit imnul secuiesc (obicei împământenit de altfel de câteva decenii). Tot stadionul a stat în picioare la ambele.

Pentru necunoscători: faza cu statul într-un genunchi este un joc între galerie și echipa de hochei, după meciurile câștigate”, a explicat Tánczos Barna.

Foto: digisport.ro