UNGARIA: Péter Szijjártó îndeamnă electoratul să se uite exclusiv la succesele economice din ultimii ani, nu și la derapajele anti-democratice

Într-o dezbatere televizată, purtată recent de ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó,  cu reporterul CNN, Richard Quest, pe tema controversatei legi anti-LGBT, politicianul a precizat că nu are emoții în privința succesului la următoarele alegeri și că îndeamnă electoratul să se uite spre progresul economic înregistrat în ultimii ani. Ministrul ungar a evitat însă să vorbească și despre derapajele anti-democratice despre care se discută la nivel european cu referire la legea respectivă. 

În cadrul interviului, reporterul a scos în evidență faptul că, în Legea privind infractorii pedofili, este interzisă chiar şi descrierea homosexualității. „Domnule ministru, știți la fel de bine ca şi mine că sunt gay, așa că această lege se referă și la mine. Mă considerați pedofil?”, l-a întrebat Richard Quest pe ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó, care nu a răspuns direct și concret la întrebarea primită, a postat ulterior întregul interviu pe pagina sa de Facebook, sub titlu „Prieteni vechi, noi acuzații”. El a susținut că două paragrafe separate ale aceleiași legi se referă la pedepsirea mai severă a infractorilor pedofili, respectiv la dreptul exclusiv al părinților privind educarea sexuală a copiilor. La care reporterul a spus: „Atunci este regretabil că aceste două aspecte se regăsesc în aceeași lege”. 

Referitor la alegerile de anul viitor din Ungaria, Péter Szijjártó a menționat doar atât că „la scrutin cetățenii trebuie să aibă în vedere exclusiv succesele economice din ultimii ani”, după care a precizat în legătură cu „bătăliile de cuvinte” date cu Uniunea Europeană: „Nu va exista niciun compromis”.

La sfârșitul dialogului, reporterul și-a luat rămas bun de la ministrul ungar de externe căruia i-a promis că, data viitoare când va merge la Budapesta, el și soțul său îl vor invita pe ministrul ungar, împreună cu soția sa, la o cină.

Sursa: g4media.ro

Foto: Szijjártó Péter