UDMR va face o prioritate din familiile din România 

În cadrul Congresului UDMR, susținut în ziua de 17 septembrie la Sângeorgiu de Mureș, s-a decis între altele că formațiunea politică va punea accent pe familie. Astfel, prioritatea UDMR este elaborarea și adoptarea, până la 31 decembrie 2021, a unei propuneri de politică familială prin care statul va diminua semnificativ povara financiară pentru familiile tinere. 

Programul „Împreună pentru familie – Plan de acțiune pentru perioada 2021-2024” , pe care îl are în vedere UDMR, se consideră că îi va ajuta pe tinerii din România să își găsească un loc de muncă, să își întemeieze o familie, să își facă un trai și să își construiască un cămin în țară,dar și să își asume creșterea a cât mai multtor copii. 

„Împreună pentru familie – Plan de acțiune pentru perioada 2021-2024” stabilește sarcinile guvernării și direcția strategică din cele mai importante domenii economice și sociale pentru următorii ani. Documentul sintetizează sarcinile și îndatoririle care ne așteaptă în acest ciclu guvernamental. În vremuri grele trebuie să consolidăm familia – cel mai stabil liant al societății, pilonul de bază al comunității noastre. De asemenea, este o prioritate să dezvoltăm comunitatea, să protejăm mediul și să extindem oportunitățile pentru tineri, de la educație până la antreprenoriat și sport.

Noi muncim pentru ca noua normalitate să fie mai bună decât cea veche. Planul de acțiune caută răspunsuri la provocările noi și complexe date de situația actuală. Am făcut față pandemiei, ne-am dovedit forța, ne-am unit, am depășit ceea ce a fost mai greu, acum trebuie să ne concentrăm pe relansarea economiei și a vieții în comunitate. Doar astfel putem crea un viitor sigur pentru familiile noastre, se arată pe site-ul formațiunii politice. 

Sursă și Foto: rmdsz.ro