Trei sri lankezi își încearcă șansa la muncă în Județul Covasna

După celebrul episod Ditrău (Harghita) și angajații sri lankezi din brutărie, care a inspirat inclusiv apariția filmului RMN al lui Cristian Mungiu, în Secuime au ajuns din nou la lucru muncitori din Sri Lanka. De data aceasta, în satul Dobârlău din Județul Covasna.

Cei trei sri lankezi au fost angajați la o fabrică de prelucrare a lemnului din comună și au venit cu un contract de doi ani. Cum forța de muncă din județ a scăzut simțitor în ultimii ani, pe fondul migrării tinerilor către statele occidentale, șansele ca cei trei angajați să își prelungească șederea în România sunt destul de mari. Asta dacă nu se repetă episodul Ditrău. 

Conservatorismul maghiarilor din Ținutul Secuiesc este cunoscut de ani, iar venirea celor trei muncitori străini este cu atât mai surprinzătoare, cu cât recentul discurs al lui Viktor Orbán de la Băile Tușnad a punctat importanța stopării fenomenului imigrării. Se pare însă că, dincolo de amorul pentru liderul de la Budapesta și de dragostea față de tradiție și valori străbune, nevoia de bani și de a duce un trai mai bun ajunge să primeze. Iar când toți ai tăi au ales să plece, îți dai seama că nici alții nu sunt chiar așa de răi. 

Rămâne de văzut cum va evolua această a doua încercare a unui antreprenor local de a aduce forță de muncă ieftină din exterior. Oare conservatorismul va învinge și de data aceasta?

Sursă și Foto: forestmania.ro