„Stadionul rămâne aici, în România și nimeni nu-l duce în altă țară” – László Diószegi, patronul Sepsi OSK

László  Diószegi, patronul echipei covăsnene de fotbal, Sepsi OSK, a oferit pentru Digi Sport, detalii despre modul în care clubul său a reușit să beneficieze de o finanțarea integrală de la Guvernul Ungariei pentru noul stadion. Costul total al arenei se ridică la 25 de milioane de euro.

Între dotările cu care stadionul își va surprinde suporterii și oaspeții, se numără:

  • 8.400 de locuri va avea stadionul din Sf. Gheorghe
  • 10 cabine pentru comentatori 
  • 144 de proiectoare Philips led de generația a 3-a vor lumina stadionul din Sf. Gheorghe, conform standardelor cerute de UEFA
  • 4200 m cablu triax va fi desfășurat în infrastructura stadionului
  • transmisia TV va putea fi făcută cu până la 18 camere

„Am inima plină de bucurie. Acum cinci ani, ne gândeam că stăm 2-3 ani în Liga 2 și o să fie cea mai mare realizare a clubului, dar iată că ne-am întrecut pe noi înșine și am reușit să ne aflăm în Liga 1 de patru ani. Acum, nu mai avem cum să mai cădem, deci îl începem și pe al cincilea.

Eu am aflat acum cinci ani că în Ungaria se pot depune proiecte pentru construirea stadioanelor. Nu numai cei din Ungaria, ci și maghiarii din afara țării, din România, Serbia, Slovacia. Am încercat și noi să depunem un proiect și iată că proiectul a fost câștigător. S-au mai construit stadioane și în Serbia și în Slovacia. Oamenii au fost puțin circumspecți, dar un lucru e clar ca bună ziua – stadionul rămâne aici, în România și nimeni nu-l duce în altă țară. Stadionul e pentru noi, pentru România și trebuie să beneficiem toți de acest stadion”, a spus László Diószegi.

Omul de afaceri a vorbit despre costurile noului stadion, ce și-ar fi dorit în plus la noua arenă, dar și premiera pe care o va bifa Sepsi în Europa de Est.

„Ne-am uitat la mai multe stadioane, nu numai din Ungaria, ci și din alte țări, și consider că 25 de milioane de euro nu e o sumă uriașă pentru un stadion de nivelul nostru. Alte stadioane, care au aceeași capacitate, au costat și 35-40 de milioane de euro. În Europa de Est, suntem primii cu instalație de nocturnă de generația a treia.

Eu aș fi fost bucuros să avem 10.000 de locuri, dar 8.500 e arhisuficient pentru un club ca al nostru și aș fi foarte bucuros să avem stadionul plin în mai multe meciuri, nu doar în derby-uri.

Investiția lor ne obligă să ne ridicăm. Acum, suntem pe locul 4, consider că deja am atins un nivel destul de ridicat. Ne știm și noi limitele, partea financiară. Pentru noi e un loc meritat și cred că am atins vârful. Nu spun că n-aș vrea mai mult, dar trebuie să fim realiști”, a mai spus Diószegi.

Sursă și foto: digisport.ro