Soția lui Viktor Orbán a mers cu ajutoare în Ucraina

Soția premierului Orbán, Anikó Lévai, a mers în regiunea Transcarpatia din Ucraina, unde trăiesc foarte mulți maghiari, cu un transport al Organizației Maghiare de Ajutor Ecumenic, fiind livrate 28 de tone de alimente și provizii igienice. Ea a spus că nu a fost ușor să ajungi în Ucraina, dar au depășit problemele. În Ucraina trăiesc peste 120 de mii de maghiari. Mulți dintre ei au plecat deja din țară, dar cei rămași au nevoie de ajutor.

Potrivit index.hu, Anikó Lévai este ambasadorul de bunăvoință al Organizației Maghiare de Ajutor Ecumenic. Ea a declarat pentru presa că majoritatea refugiaților din Transcarpatia provin din părțile de sud ale țării și din Kiev și a adăugat că toată lumea și-a exprimat speranța de a se putea întoarce.

Se pare că au fost ceva probleme la trecerea graniței, dar autoritățile ucrainene au fost foarte amabile cu ei. Ea a spus că autoritățile locale fac tot posibilul pentru a ajuta organizațiile de caritate. Vorbind despre sarcinile care mai urmează, Anikó Lévai a spus că, în calitate de mamă, gândurile ei sunt la copiii aflați la nevoie. „Scutece, alimente, produse neperisabile, haine calde. Dar refugiaților li s-a oferit totul”, a adăugat.

Soția premierului Orbán a subliniat că acei refugiați care își permit asta merg la hoteluri. Alții merg la familiile locale. Cei care nu au alte variante merg la cămine. Oamenii sunt speriați, dar răbdători și suportă situația cu demnitate – a spus ea pentru index.hu.

Surse: index.hu, dailynewshungary.com.