Patriarhul Daniel, după scandalul protocolului BOR-MAI, mesaj de Paşti: casele credincioșilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile din parohii

Patriarhul Daniel a transmis în Vinerea Mare un mesaj cu ocazia sărbătorilor, în care vorbeşte despre Învierea Domnului, starea generală a Bisericii,dar şi despre măsurile luate de autorităţi pentru oprirea pandemiei de COVID-19.

Patriarhul Daniel spune că  în această vreme de pandemie cu noul coronavirus, când autorităţile de stat sunt „nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii”, casele credincioşilor devin paraclise, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile, mărturisind credinţa în Hristos.

Patriarhul cere binecuvântarea Domnului pentru toți medicii și cei care ajută pe bolnavi, dar și pentru „cei care lucrează pentru binele poporului român”, urându-le românilor și întregii lumi „sănătate și ajutor, speranță, pace și bucurie”, anunță basilica.ro.

Mesajul patriarhului vine după scandalul privind semnarea de conducerile BOR şi MAI a unui protocol prin care poliţia ajuta preoţii la împărţirea luminii pascale. Şi prin alte comunicate ale Patrarhiei, credincioșii au fost îndemnați să respecte regulile impuse de starea de urgență: „Orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Română, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor oficiale ale autorităților, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română.”

Sursa: basilica.ro