Ötezer lejes bírságot kapott csütörtökön Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke

Az RMDSZ-es politikus elismerte hibáját és a Facebook-oldalán elnézést kért a közvéleménytől. Pásztor Sándor kifizette a bírságot, és ugyanakkora összeget átutalt egy segélyszervezetnek.

„Hibáztam, mert megszegtem a mindannyiunkra vonatkozó szabályokat. Nem lett volna szabad engednem a csábításnak. A rendőrség a helyszínen 5.000 lejre megbírságolt, jogosan. Holnap reggel első dolgom az lesz, hogy kifizetem a büntetést, és ugyanakkora összeget utalok át egy segélyszervezetnek is”- írja Facebookon közzétett bejegyzésében a tanácselnök, majd hozzátette, hogy „őszintén megbánta” a „méltatlan” viselkedését, és elnézést kér mindenkitől.

https://www.facebook.com/pasztor.sandor.1/posts/2998141976914191

Pásztor Sándor a Facebook-oldalán közölte, hogy kifizette a bírságot, és korábbi ígéretéhez híven átulat 5000 lejt egy nagyváradi segélyszervezetnek.

Az ebihoreanul.ro portál szerint a megyei önkormányzat elnöke „több közszolga” társaságában horgászott a hegyközcsatári tavon, amivel megsértette koronavírus-járvány elleni védekezésül elrendelt kijárási tilalmat és a társadalmi távolságtartás szabályait.
A 8-as számú katonai rendelet csak a kereskedelmi célú halászatot engedélyezi a szükségállapot idején, a sporthorgászatot nem. Illetve, utóbbi csak abban az esetben űzhető – a rendőrség egyik korábbi tájékoztatása szerint –, ha a horgász otthona vízparton található, így a lakhelyelhagyási nyilatkozaton a ház körüli sportolás rovatot kitöltve hódolhat szenvedélyének.

A váradi székhelyű újság szerint épp a lap és internetes portál munkatársai érték tetten Pásztorékat – feltehetően ők értesítették a rendőrséget is. A bihari tanácselnököt a helyszínen ötezer lejre bírságolták meg. Pásztor Sándor utóbb a Facebook-oldalán elismerte, hogy helytelenül cselekedett, a bírság jogosságát nem vitatta, s mint írta, péntek reggel be is fizeti a büntetést, sőt egy azzal megegyező összeget egy segélyszervezetnek utal át (nem közölte, hogy melyiknek).

Az ebihoreanul.ro szerint Pásztornak mint az önkormányzat vezetőjének és a Bihar megyei járvány-megelőzési és katasztrófavédelmi bizottság alelnökének a horgászás helyett jó példával kellett volna elöl járnia az óvintézkedések betartását illetően.

Forrás: maszol.ro, transindex.ro.