Olteán Csongor, dorit ca președinte de consiliul de conducere al MIÉRT, chiar dacă a încălcat codul rutier

Înainte de a deveni secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Olteán Csongor era cunoscut pentru activitatea sa intensă în cadrul Conferinţei Tineretului Maghiar din România (MIÉRT) din Sf. Gheorghe. În momentul în care a fost prins băut la volan, consiliul de conducere al acestei formațiuni nu a fost de acord ca Csongor să își piardă calitatea de președinte, chiar dacă el își înaintase demisia. Motivul invocat a fost acela că deși acesta a greșit atunci când s-a urcat băut la volan, întreaga sa activitate din ultimii ani în domeniul tineretului „nu poate fi umbrită de o singură greșeală”.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții organizației de tineret precizează că fostul secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului va rămâne în funcție până în luna septembrie, când sunt programate alegeri interne.

„Consiliul a apreciat că Olteán Csongor a greşit atunci când a condus sub influenţa alcoolului, dar în acelaşi timp, Consiliul consideră că prin demisia sa din funcţia de secretar de stat și-a asumat consecințele faptei sale. 15 ani de muncă depusă în domeniul tineretului nu pot fi umbriți de o singură greșeală. Tocmai de aceea, Consiliul nu a acceptat demisia lui Olteán. Conform hotărârii Consiliului, acesta va rămâne în funcţie până la organizarea alegerilor interne programate pentru luna septembrie. Considerăm că noi, tinerii lideri în politică, trebuie să dăm exemplu asumându-ne greşelile comise şi învăţând din lecţiile primite”, au transmis reprezentanții organizației.

Olteán Csongor a demisionat în data de 4 iunie din funcția de secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, în care fusese numit la propunerea UDMR, după ce a fost prins la volan în Sfântu Gheorghe, având 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Covasna.

În vârstă de 32 de ani, acesta a activat în ultimii ani în Asociaţia Studenţilor Maghiari din Sfântu Gheorghe şi HÁRIT – Asociaţia Tinerilor din Judeţul Covasna, formațiunile de tineret partenere ale UDMR, fiind în prezent preşedintele Asociaţiei MIÉRT şi preşedinte executiv adjunct responsabil de tineret în cadrul Uniunii.

Sursa și foto: WeRadio Sf. Gheorghe