Ministru ungar: nu există colaborare între AUR și Fidesz. „Oricine este dușmanul UDMR este dușman al Fidesz”

Ministrul Construcțiilor și Transporturilor din Ungaria, Janos Lazar, a reacționat în urma speculațiilor apărute în presa română conform cărora ar exista o colaborare între Fidesz și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul taberei conservatoare europene.

Astfel, Janos Lazar a menționat faptul că politica Guvernului ungar este clară: oricine este dușmanul maghiarilor este dușmanul Ungariei, declarând: „De fapt, voi spune mai mult decât atât: oricine este dușmanul UDMR este dușman al Fidesz”, prin urmare politicianul consideră că declarația lui Hunor Kelemen, președintele UDMR, este un principiu călăuzitor, adică AUR reprezintă o amenințare pentru maghiari. Ministrul a mai subliniat faptul că: „Maghiarii trebuie să-și unească forțele pentru a încerca să împiedice, cu mijloacele de care dispun, înaintarea unui partid antimaghiar, de exemplu, ajutând la consolidarea UDMR”, motiv pentru care conform lui Janos Lazar, nu este indiferent cine intră în Parlamentul European prin câștigarea mandatelor disponibile pentru România.

Janos Lazar a mai declarat faptul că Viktor Orban este „cel mai longeviv politician care reușește să câștige încrederea alegătorilor, care are cea mai mare experiență, pregătire și autoritate în această tabără. Este de neclintit și de neocolit în ceea ce privește respingerea migarției, suținerea familiilor sau a autodeterminării și suveranității naționale ca valori” și că ar fi o „eroare vicleană” faptul că premierul Ungariei ar putea fi ocolit și triblat în sfera conservatoare din Europa. Acesta a mai subliniat faptul că: „Astăzi, nu numai în Europa, ci și pe scena internațională – din Israel până în America – forțele conservatoare nu numai că îl respectă pe premierul ungar, dar îl consideră un aliat”.

Sursa: hirado.hu