Încă un post de radio transilvănean preluat de asociația prin care guvernul Ungariei finanțează mass-media de limba maghiară din regiune

Radio GA-GA, o rețea cu patru frecvențe de radio pe teritoriul județului Mureș (Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin și Sovata) a fost vândut de către foștii acționari către Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan, asociația prin care Guvernul Ungariei finanțează mass-media vorbitoare de limba maghiară.

Întrebat de redacția punctul.ro despre această tranzacție unul dintre cei patru acționari principali Gyorgy Frunda a declarat că „După o analiză mai atentă a situației și luând în considerare toată această perioadă grea prin care a trecut media locală în ultimul an și jumătate, am luat decizia deloc ușoară să vindem societatea cu totul – ALAMO Impex 97. Am avut în aceste luni cheltuieli pe care nu am reușit să le acoperim din venituri și cu toate acestea am reușit să menținem și personalul și calitatea programelor.”

ALAMO Impex 97 srl a avut patru proprietari de părți sociale: Frunda György – 25%, Koródi Sándor – 25%, Nagy István – 25%, Hompot Szilárd – 25%, Hompot Szilárd fiind și managerul stației de la Târgu Mureș și al societății.

Frunda Gyorgy a declarat că acționarii au fost contactați de cumpărători în urmă cu câteva luni pentru negocieri, iar tranzacția s-a definitivat odată cu acceptarea de către CNA în ședința din 25 mai 2021 a schimbării acționariatului și înscrierea acestora la ONRC.
Probabil cel mai important aspect pentru ascultătorii postului de radio este acela că în conformitate cu negocierile de preluare a companiei, noii acționari au agreat ca toată structura de conducere, emisiunile și proiectele actuale ale stației să rămână neschimbate în 2021.

Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan este „vehicolul” financiar prin care Guvernul Ungariei a preluat mai multe stații radio, televiziuni și canale media de tot felul din zona Transilvaniei și le finanțează funcționarea pentru a asigura o acoperire media de limba maghiară. Cât de sănătoasă pentru aceste canale media este această metodă de finanțare rămâne de văzut în viitor.

Sursă: punctul.ro

Foto: Facebook/ Radio Gaga