În mandatul lui Ráduly István, Prefectura Județului Covasna are site bilingv

Până anul acesta, site-ul oficial al Instituției Prefectului Județului Covasna nu avea informații și în limba maghiară. Recent, într-o conferință de presă, prefectului județului Ráduly István, citat de CovasnaMedia, a anunțat că de acum înainte informațiile vor fi publicate pe acest site atât în limba română, cât și în maghiară.

„Cu data de astăzi, tot ce s-a putut traduce, tot ce a permis programul de tradus, este în ambele limbi pentru că consider eu că într-un județ, într-o zonă etno-culturală e bine ca cetățenii să fie înștiințați și în limba lor. Noi nu suntem vânători să vedem dacă este steag sau nu este steag, este scris în română, nu este scris, nu este, este scris în maghiară, nu este scris în maghiară. Pentru noi contează ca cetățenii să aibă siguranță, loc de muncă, venit și o căldură a familiei și o dragoste în sânul familiei și să simtă că în județul Covasna, într-adevăr este acasă”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, precizând că traducerile au fost efectuate de la preluarea mandatului său. 

Totodată, Ráduly István a precizat că le va cere tuturor instituțiilor deconcentrate din subordine să publice informații de interes public în ambele limbi, dar și să își actualizeze site-urile. 

Sursă: CovasnaMedia