Gestul cu care câțiva tineri din Sfântu Gheorghe au atins întreaga comunitate de Paștele catolic

În aceste zile, pentru credincioșii catolici, reformați, dar și de alte culte are loc cea mai însemnată sărbătoare a creștinilor, Paștele, care celebrează victoria morții asupra vieții prin Învierea lui Hristos. Cum sărbătorile religioase sunt un prilej de manifestare a iubirii față de aproape, câțiva tineri din Sf. Gheorghe le-au oferit flori cadrelor medicale de la Spitalul Județean, în semn de solidaritate și empatie față de lupta pe care acestea o duc pentru viața fiecărui om, cu precădere în această perioadă de pandemie. 

Gestul tinerilor a impresionat întreaga comunitate, dar i-a mișcat în mod deosebit pe angajații de la spital, pentru care nu există sărbătoare în liniște, salvarea vieții aproapelui lor fiind cu mult mai importantă. 

„Protestele împotriva Covid-19 care au avut loc în ultimele zile (am văzut cazuri în care angajați ai spitalelor au fost claxonați și jigniți), au inspirat un grup de liceeni și studenți, care astăzi i-au surprins pe angajații spitalului nostru, oferindu-le flori și aplauze în semn de apreciere pentru munca depusă zi și noapte, chiar și de Paște. 

Acest gest de bunătate și empatie, venit din partea grupului de tineri, ne-a mișcat profund și suntem recunoscători!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe pe pagina de Facebook a instituției. 

Profităm de acest prilej pentru a le ura și noi sănătate și putere de muncă tuturor cadrelor medicale care de un an încheiat nu mai știu ce e odihna și stau mai mult departe de propriile familii, dar și pentru a le ura tuturor cititorilor noștri care sărbătoresc azi un Paște fericit. Kellemes húsvéti ünnepeket!

Foto: Facebook/Spitalul Județean de Urgență „Dr Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Leave a Reply