COVID-19 – Echipa de fotbal Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, susținută din tribune de oameni de zăpadă

Tribunele stadionului nu au mai fost goale la partida de sâmbătă, unde echipa gazdă a înfruntat-o pe Astra Giurgiu. Sute de suporteri de zăpadă au ocupat locuri pe scaunele rămase părăsite din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Acesta a fost un semnal din partea suporterilor prin care au afirmat cu fapte, nu doar cu vorbe: „Suntem alături de voi!”, „Nu v-am uitat!”, „Vă iubim!”. Victoria categorică, 4-1, obținută de echipă covăsneană a încununat așa cum se cuvine succesul acestei acțiuni. 

Am o bucurie enormă în inimă, fiindcă băieții au făcut totul, tot ce am cerut eu și ce au cerut suporterii, prin gestul lor extraordinar, de a veni cu inima și sufletul alături de echipă, chiar și prin fapte, cu cei 230 de oameni de zăpadă pe care i-au făcut. Chiar i-am numărat. Eu cred că suporterii au primit răsplata cu meciul ăsta extraordinar, făcut de toți jucătorii care au intrat astăzi pe teren”, a declarat sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, finanțatorul Sepsi OSK, Diószegi László.

Reprezentantul galeriei Sepsi OSK, Nagy Lázár József, ne-a spus cu puțin timp înainte de începerea meciului că implicarea comunității din jurul echipei în această campanie le-a depășit orice așteptare. Totul a început de la o idee interesantă, care s-a transformat într-un adevărat fenomen, acoperit de oameni din tot orașul, chiar și din afara lui, precum și de presa națională.

„Nu am cifre exacte, dar din ce am numărat au fost joi și vineri în jur de 500 de familii, care au lucrat la 200 și ceva de oameni de zăpadă. A venit aseară un camion din Cernat, care a adus oameni de zăpadă. Vă dați seama? Tocmai din Cernat!  Mi se pare extraordinar, mai ales că această campanie a reușit să adune la un loc nu doar fanii echipei, ci și oamenii din oraș și din alte localități. Au fost maghiari, au fost români, copii, bătrâni. Asta mi s-a părut extraordinar și  înseamnă că această echipă este foarte iubită”, ne-a spus reprezentantul galeriei Sepsi OSK, Nagy Lázár József.

Tot acesta a precizat că deși este mai silențioasă decât suporterii în carne și oase, galeria de zăpadă care a vegheat sâmbătă meciul este foarte diversă, ceea ce înseamnă că oamenii au folosit din plin și creativitatea. S-au folosit tricouri cu mesaje, bluze, salopete, pancarte, măști medicale, căciuli, fulare, ochelari de soare, nasturi, dopuri, steaguri, morcovi, mături, găleți și câte și mai câte. Ce au avut în comun toate? Culorile alb-roșii, dar și mult entuziasm din partea creatorilor.

N-am altceva ce să zic, decât că suntem foarte bucuroși că a fost un succes nesperat, imens şi încă o dată am arătat că galeria noastră este unică, am mobilizat peste 450 de oameni şi am atins scopul nostru, să transmitem că suntem lângă echipă”, ne-a spus un alt fan dedicat al echipei, Berkeczi Tibor, care a punctat și că, în fotbal, galeria are un loc foarte important.

Cea mai tare galerie din țară

Ideea acestei acțiuni a pornit de la managerul Teatrului Andrei Mureșanu, Anna Maria Popa, la rândul ei suporter înfocat, căreia pandemia i-a „furat” șansa de a-și susține echipa de suflet la meciuri din tribune.

Ideea mi-a venit meciul trecut când frustrarea că nu pot fi pe stadion a depășit un anumit prag. Mi-am imaginat atunci oameni de zăpadă pe stadion care să ne țină locul și să transmită cât mai vizibil susținerea noastră jucătorilor noștri. L-am sunat pe colegul suporter și prietenul Nagy Lázár József și l-am întrebat dacă nu ar fi fain să mergem să facem noi niște oameni de zăpadă înainte de meci. Din acel moment, ceea ce era o idee simplă aruncată în joacă, a fost preluată și dezvoltată de grupul de suporteri la nivelul de acum. Ceva senzațional! Când am visat acest moment nu mi-aș fi putut imagina vreodată cât de departe și cât de frumos poate fi dezvoltată o întreagă campanie pornind de la această idee. Sunt foarte mândră de prietenii mei, de galeria de suporteri! Reușita acestei campanii este în totalitate meritul lor. Este doar încă o dovadă a faptului că Szekely Legio este cu adevărat cea mai tare galerie din țară! Hajra, Sepsi OSK!”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Anna Maria Popa.

În același context, Nagy Lázár József ne-a spus și că această acțiune, dar și multe altele, cum ar fi campaniile umanitare sau faptul că nu răspund provocărilor venite de la alte galerii, arată că suporterii Sepsi OSK sunt deosebiți, că manifestă o altă atitudine, hotărâtă, dar nu agresivă, față de fotbal, club, conducerea clubului și tot ce ține de echipa lor de suflet.

Pe ecranele TV ale microbiștilor din toată țara au putut fi văzuți „fanii” alb-roșii încremeniți pe scaunele din tribune și prin aceștia devotamentul și statornicia fanilor OSK. Oamenii de zăpadă nu au scăpat nici privirii comentatorului, care a făcut unele referiri la ei pe parcursul partidei.  

Chiar dacă timpul și vremea caldă le vor veni de hac suporterilor de nea, un lucru rămâne veșnic: dragostea suporterilor pentru Sepsi OSK. În plus, nu mai e nicio îndoială, dacă a fost vreodată, că momentul în care se vor redeschide stadioanele este unul foarte așteptat.

Articolul integral pe covasnamedia.ro

Fotografii: Facebook Observatorul de Covasna