Anunț făcut de vicepremierul Kelemen Hunor: prefecții ar putea fi numiți politic

Ordonanța de urgență privind modificarea statutului prefecților va intra miercuri, 27 ianuarie, în ședința de Guvern, iar după aprobarea actului normativ se vor face nominalizările pentru aceste funcții, a anunțat, luni, vicepremierul Kelemen Hunor, la finalul unei ședințe a coaliției de guvernare.

În ceea ce privește prefecții, am discutat și am luat o hotărâre: intră miercuri ordonanța de urgență privind modificarea statutului prefecților. Este un lucru important, asumat politic în programul de guvernare. Și în Constituție scrie clar ca prefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu.

Vor deveni prefecții, din acest punct de vedere, numiți politic și asumati, așa cum este și normal și a fost din decembrie în dezbatere publică acest proiect de ordonanță. Are toate avizele, îl vom discuta în Guvern miercuri și, după ce va fi aprobată OUG, sigur putem merge mai departe cu nominalizările prefecților și subprefecților.

De aceea, astăzi nu am luat o hotărâre cine și unde va propune prefecți”, a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

El a susținut că, după această modificare legislativă, nu există un efort bugetar mai mare.

Sursa: ziare.com

Foto: Kelemen Hunor Facebook