Antal Árpád, despre aeroportul din Brașov: „Acest aeroport este și al nostru, al celor din județul Covasna”. Tamás Sándor: „Am făcut lobby politic. Este un interes foarte, foarte conturat din partea cetățenilor din județul Covasna”

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, însoțit de prefectul de Brașov, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, dar și de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a vizitat luni stadiul lucrărilor la Aeroportul Brașov.

„Clădirea şi tot ansamblul aeroportului din Brașov este un bun exemplu de iniţiativă locală, sigur, şi cu implicarea altor foruri – autorităţi locale, guvern, colegii din Covasna care au fost alături, de la nivelul Parlamentului. Însă este foarte important că această investiţie a pornit de jos, de la nimic.

Cred că este foarte clar pentru toată lumea că există o perspectivă în timp care poate fi cuantificată când acest aeroport îşi va deschide porţile şi care va fi un punct care va atrage turişti în plus pentru zona Braşovului, şi nu numai, ci şi pentru Covasna, Harghita, Mureş, poate chiar şi pentru Sibiu şi pentru Prahova.

Cred că acest model este important şi din punctul de vedere al mesajului pe care trebuie să-l transmitem, şi anume că, deşi implicarea instituţiilor autorităţilor centrale, de la nivelul guvernului, au fost importante, de la nivel local se poate face o asemenea investiţie, însă trebuie să fii foarte, foarte perseverent şi să ştii ce doreşti şi unde vrei să ajungi”, a declarat Cseke Attila.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a vorbit în același context despre impactul pe care această investiție îl va avea chiar și asupra județului Covasna, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic.

„Interesul nostru este ca acest aeroport să funcționeze cât mai rapid și cât mai urgent. Am fost alături de cei din orașul și din județul Brașov de la începuturi. (…) Am făcut lobby politic, pot să spun asta public, pentru că este un interes foarte, foarte conturat din partea cetățenilor din județul Covasna, din partea autorităților. Acest aeroport înseamnă nu numai turism, ci și relansarea economică a zonei, pentru că se știe foarte clar că în jur de 60 de kilometri în jurul unui aeroport este o relansare economică”, a spus luni, la Aeroportul Brașov, și președintele CJ Covasna.

Despre importanța investiției pentru județul Covasna a vorbit și primarul din Sfântu Gheorghe, care a punctat că „acest aeroport este și al nostru, al celor din județul Covasna. Este un bun exemplu de cooperare locală și interjudețeană. Practic, începând din 2008, autoritățile din cele două județe am lucrat împreună pentru realizarea acestui vis, acestui aeroport, care va aduce dezvoltare atât pentru județul Brașov, cât și pentru județul Covasna. Avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie ca turiștii să ajungă mai ușor la noi, ca întreprinzătorii să ajungă mai ușor la noi, pentru că dorim ca județele noastre să fie competitive”, a declarat Antal Árpád.

Chiar dacă luni nu s-au oferit termene privind momentul în care aeroportul va deveni oficial funcțional, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a precizat că în prezent se produc echipamentele de radionavigație, vorbind însă și despre criza mondială, de materiale, dar nu numai, care ar putea afecta acest demers. După acest pas, va urma ca autoritățile în domeniu (Poliția de Frontieră, ROMATSA, Serviciul Român de Informații) să delege reprezentanți care să ducă la operaționalizarea aeroportului.

Surse: covasnamedia.ro, kanald.ro.