Viktor Orbán participă și în această vară la Tusványos

Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos”, pe care cei mai mulți o cunosc ca Tusványos, va fi organizată în acest an în perioada 19-24 iulie, la Băile Tuşnad, unde se anunță a fi prezent și Viktor Orbán, premierul Ungariei, pentru un discurs.

Conform declarațiilor lui președintelui Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh, citat de Rador, premierul ungar va susține un discurs, cel mai probabil pe 23 iulie. Zsolt Németh a amintit că tabăra a fost organizată ultima dată în 2019, iar în anii 2020 şi 2021 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit publicației Nepszava.

„Un eveniment precum Tusványos trebuie să continue”, a precizat Németh. Politicianul FIDESZ, care este și copreședintele Senatului Tusványos, a spus că motto-ul evenimentului din acest an va fi „Există ceea ce este etern”. „Acest motto reflectă faptul că există valori eterne în viața umană şi politica trebuie să le urmeze. Pe de altă parte, sunt şi instituţii de lungă durată, iar Universitatea de Vară și Tabăra Studențească Tusványos poate fi considerată acum o instituție de schimbare”, a explicat oficialul ungar.

Portalul maghiar a amintit că în fiecare an, Viktor Orbán ține în mod tradițional un discurs la Băile Tuşnad. Unul dintre discursurile sale care a generat un mare ecou, a fost cel rostit în 2014, când premierul a asumat existența unei „democrații iliberale” în Ungaria.

Foto: Facebook/ Tusványos