2023 va fi Anul Memorial Petőfi Sándor în Județul Covasna

2023 a fost declarat Anul Memorial Petőfi în Județul Covasna. Pe parcursul acestui an, vor fi organizate numeroase evenimente dedicate poetului și revoluționarului maghiar Petőfi Sándor, de la nașterea căruia s-au împlinit 200 de ani, a anunțat, marți, conducerea Consiliului Județean.


Potrivit sursei citate, în vara acestui an va fi dezvelită o statuie a lui Petőfi Sándor în municipiul Sfântu Gheorghe.


„În 1 ianuarie 2023, s-au împlinit 200 de ani de la nașterea lui Petőfi Sandor – poetul național al maghiarilor, erou al Revoluției de la 1848 din Ungaria și Transilvania. Astfel, din 1 ianuarie, a început Anul Memorial Petőfi, bicentenarul nașterii acestei figuri simbolice a culturii maghiare urmând să fie celebrat printr-o serie de evenimente, care se va finaliza în 31 iulie, ziua morții poetului, când va avea loc și dezvelirea statuii sale din Sfântu Gheorghe”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Covasna.


Reprezentanții instituției au precizat că Anul Memorial Petőfi va cuprinde un „program cultural complex”, organizat în colaborare cu Primăria Sfântu Gheorghe, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Muzeul Național Secuiesc și Muzeul de Istorie al Breslelor Incze László din Târgu Secuiesc.

Sursă: Agerpres.ro

Foto: internet