Ungaria: Viktor Orbán s-a imunizat cu un vaccin din China

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, în vârstă de 57 de ani, s-a vaccinat cu serul de imunizare anti-COVID-19 al companiei chineze Sinopharm și a postat pe Facebook fotografii de la vaccinare.

 „Sunt vaccinat”, a scris duminică premierul Viktor Orbán, postând imagini din momentul vaccinării, dar și cu serul care i-a fost administrat, cel al companiei chineze Sinopharm.

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri din China și Rusia, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste vaccinuri.

Autorităţile de la Budapesta au cumpărat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinopahrm, dar Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Premierul Orbán a spus că vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede, aşa că nu şi-a pus baza doar în dozele contractate de Comisia Europeană. Oficialii de la Budapesta au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulţumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

Viktor Orbán a fost foarte direct în ceea ce priveşte subiectul: „Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a declarat premierul maghiar, citat de Mediafax.

Foto: Facebook Viktor Orbán 

Sursa: digi24.ro