Twitter a suspendat temporar contul oficial al guvernului ungar, fără explicații

Miercuri, cunoscuta platformă Twitter a suspendat temporar contul oficial al guvernului ungar, fără nicio explicație. Secretarul de Stat pentru Relații Diplomatice Internaționale, Zoltán Kovács, a precizat într-o postare de pe contul personal că suspendarea a avut loc exact în ziua în care Comisia Europeană a făcut public un raport despre situația democrației și a justiției în toate cele 27 de țări. 

Zoltán Kovács, care este cunoscut pentru susținerea pe care i-o acordă premierului Viktor Orbán în politica anti-imigranți. „Se pare că frumoasa lume nouă este în sfârșit aici, o lume în care giganții tehnologiei le închid gura celor care au opinii diferite de cele ale nebunilor liberali”, a afirmat acesta. El a adăugat că  guvernul Ungariei „a făcut demersurile necesare și așteaptă o explicație oficială din partea Twitter. 

Mai târziu, când a fost reactivat, contul @AboutHungary a confirmat: „Contul acesta a fost într-adevăr suspendat fără vreun avertisment sau vreo explicație. Se pare că acum a fost reactivat, dar tot fără vreo explicație. 

De asemenea, un alt cont de Twitter, @RMXnews, care aparține unei publicații media pro-guvernamentală a fost suspendat în mod similar, dar încă nu a fost reactivat. 

Sursa: foxnews.com