Sfaturi pentru obținerea de fonduri europene de la specialiștii din Sfântu Gheorghe: accesarea de finanțări nerambursabile vine cu o anumită responsabilitate

Gruman Robert, directorul executiv și co-fondatorul StartUp HUB din sfântu Gheorghe, centrul pentru dezvoltarea antreprenoriatului, educația adulților și a formării profesionale, a declarat faptul că urmează o perioadă în care cei care vor să obțină fonduri europene pentru afacerile lor trebuie să fie atenți și pregătiți.

Acesta a mai subliniat următoarele: „Tocmai s-a încheiat vechiul ciclu de finanțare europeană și deja din anul 2023 au început să se dea drumul la noi proiecte, noi programe de finațare. Sunt posibilități de a atrage fonduri și pentru tineri care doresc să-și înceapă prima afacere. Aici vorbim de programe tip start-up de la 25.000 euro până la maximum 100.000 de euro, dar sunt fonduri și pentru antreprenori care doresc să-și dezvolte o afacere existentă. Noi la centrul de antreprenoriat din Sfântu Gheorghe, StartUp HUB, anul trecut am finanțat 100 de tineri cu 25.000 euro fiecare”.

De asemenea, cei interesați trebuie să știe că astfel de programe vin și cu pregătire și sfaturi utile, nu doar cu bani în schimbul unei idei bune.

Directorul StartUp HUB a mai declarat că: „Am văzut că există un mare interes pentru acest tip de proiecte și încurajăm tinerii să participe în continuare, pentru că acest program nu a conținut doar finanțarea în sine, ci a fost un program educațional. Cei care au aplicat au participat la un program de competențe antreprenoriale și au creionat cu ajutorul specialiștilor noștri planurile de afaceri. Au primit și un mentor pentru a le putea implementa”.

Gruman Robert a concluzionat declarând că, accesarea de finanțări nerambursabile vine cu o anumită responsabilitate și o birocrație pe măsura: „Există și birocrație trebuie să spunem, dar, până la urmă, merită. Dacă ajutăm tinerii să încerce calea antreprenoriatului prin finanțări, să zicem granturi mai mici, finanțări nerambursabile, atunci ajutăm să crească generația viitoare de antreprenori care poate să ajute dezvoltarea economică a țării”.

Sursa: startup-hub.ro