Primăriile din oraşele mari secuieşti iau măsuri împotriva COVID-19

Mai multe primării ale principalelor oraşe din Secuime se pregătesc pentru întâmpinarea situaţiilor neplăcute generate de pandemia de coronavirus şi de eventualele complicaţii ce vor apărea ca urmare a îmbolnăvirii unui număr mare de persoane.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc şi Primăria municipiului au luat decizia de a închide terenurile de joacă din oraş, pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, fiind lansat de către Primărie şi un program de sprijinire a vârstnicilor cărora nu are cine să le facă aprovizionarea cu alimente şi medicamente. Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numărul de telefon 0735-209455 sau pot trimite un mesaj la adresa de email social@szereda.ro.

Şi Primăria din Odorheiu Secuiesc a luat decizia închiderii locurilor de joacă din oraş, după ce s-a observat că acestea sunt frecventate în continuare şi a distribuit locuitorilor 13.000 de pliante cu informaţii de măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.

În Târgu Mureş, pe lângă măsurile luate la nivel central, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a propus ca accesul la persoanele izolate să se realizeze doar de către medicii de familie, respectând normele de igienă și echipați corespunzător. Medicii să informeze în permanență reprezentanții DSP cu privire la evoluția pacienților. De asemenea, s-a solicitat Guvernului României, prin Ministerul de Finanțe, adoptarea unei hotărâri la nivel național cu privire la plata taxelor și impozitelor, astfel încât să se aplice reducerea de 10 la sută până la sfârșitul lunii aprilie.

La Sfântu Gheorghe, Primăria municipiului a lansat alături de mai multe organizaţii civile un program de sprijinire a persoanelor în vârstă în această perioadă cu multe restricţii. Administrația locală se angajează, de asemenea, să livreze pachete care conțin produse alimentare de bază şi produse de igienă sau medicamentele pe bază de rețetă pentru persoanele cu vârste peste 70 de ani. Ambele servicii vor fi disponibile începând de luni, 23 martie, când vor fi făcute publice şi numerele de telefon şi platforma online unde pot fi făcute solicitările.

Surse: stiripesurse.ro, weradio.ro, zi-de-zi.ro

Foto: House photo created by freepik – www.freepik.com