Pas mărunt făcut de UDMR în acceptarea simbolurilor comunităților locale

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a postat recent pe pagina sa de Facebook un anunț privind decizia guvernamentală prin care două localități din România au primit dreptul de a utiliza însemnele comunității locale. 

La propunerea UDMR, Guvernul a adoptat stema oficială a comunelor Valea lui Mihai din Jud. Bihor și Malnaș din Jud. Covasna, scrie șeful CJ Covasna. 

În postarea sa, Tamás Sándor  îl citează pe ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, care vede în acest precedent creat de Guvern oportunitatea ca în viitor, însemnele comunităților locale să intre în legalitate și să poată fi utilizate fără rezerve: „Alianța a mai făcut un pas spre acceptarea utilizării simbolurilor comunitare. Datorită deciziei guvernamentale de astăzi, cele două comunități au libertatea de a-și folosi simbolurile”

În loc de o reacție euforică, postarea a generat o multitudine de comentarii și analize despre simbolurile utilizate în cele două steme, precum și despre perspectiva heraldică asupra acestora. 

Sursa și Foto: Facebook/Tamás Sándor