Márki-Zay Péter: A Fidesz hazugsággal nyerte meg a választást!

„Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást!” cimén, Márki Zay-Péter, a Magyarországi ellenzéki vezetője, beszédet tartott Budapesten, a Kossuth téri civil kialláson. A fő gondolatok a kovetkezök:

– Hazudtak a háborúról. Azt mondták, hogy az ellenzék ki sem képzett gyerekeket küldene harcolni Ukrajnába. Ehhez képest most nem tudják megmagyarázni, hogy a magyar hadsereg főparancsnoka mit keresett Ukrajnában a fronton.

– Hazudtak a migrációról. Azt mondták, hogy az ellenzék migránsokat hozna Magyarországra. Ma már azonban mindenki tudja, hogy migránsokat csak Orbán Viktor telepít be – évente sok tízezret.

– Hazudtak a rezsicsökkentésről. Azt mondták, hogy ha nem a Fidesz nyer, megszüntetik a rezsicsökkentést. Eközben az elmúlt hetekben megszüntették a rezsicsökkentést.

– Hazudtak Gyurcsány Ferencről. Azt mondták, hogy az ellenzék győzelme esetén Gyurcsány vezetné az országot. Eközben már 2010-ben sem számoltatták el Gyurcsányt és nem léptek fel a korrupció ellen.

A Fidesz hazugságokkal nyerte meg a választást, de hazugságokkal nem tud kormányozni. Orbán hazugságai vezettek a gazdasági csődhöz, az adóemeléshez, a megszorításokhoz, a rezsiemeléshez.

Annak érdekében, hogy a magyarokat ne lehessen újra hazugsággal félrevezetni, mindannyiunknak feladatunk van: házról-házra járva el kell mondani az embereknek az igazságot a fideszes hazugságokkal szemben.