Lecția UDMR pentru partidele românești: „Cu toții suntem responsabili de bătrânii noștri”

„Ajutăm bătrânii care locuiesc în așezări rurale și orașe cu mai puțin de 20.000 de locuitori, motiv pentru care sprijinim îngrijirea la domiciliu, înființarea de centre de zi și de reabilitare, crearea unei bucătării sociale și a unei rețele de gardieni din sat.

Municipalitățile, organizațiile civile și bisericile pot participa toate la licitație”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul UDMR.

Reprezentanții UDMR subliniază, astfel, că bătrânii nu pot reprezenta o povară pentru nimeni.

„Persoanele în vârstă nu pot reprezenta o povară pentru societate, familie, comunitatea locală și administrația locală. Cu toții suntem responsabili pentru bătrânii noștri. În guvern, UDMR susține, așadar, ca cât mai mult sprijin să se adreseze organizațiilor care se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstnice (…).

Bugetul total al licitației este de 124 de milioane de lei, ofertele putând fi depuse până pe 8 martie la sediul ministerului. Un avantaj important al licitației este că ministerul își va asuma costurile de funcționare ale acestor centre și servicii până la 31 decembrie 2024”, mai arată sursa citată anterior.

Mai multe detalii despre licitația lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pot fi găsite aici.

Notă: traducerea textului s-a realizat din limba maghiară în limba română cu ajutorul dicționarelor disponibile online.

Sursa: UDMR

Sursa foto: UDMR