Jucătorii echipei de hochei a României au cântat imnul Ținutului Secuiesc la un meci din Campionatul Mondial 

Opinia publică din România este scandalizată din cauza faptului că jucătorii echipei naționale de hochei au cântat imnul Ținutului Secuiesc, la ultimul meci disputat la Campionatul Mondial de la Ljubljana împotriva Ungariei.

În loc de „Deșteaptă-te, române!”, jucătorii echinei de hochei a României, majoritatea din Miercurea Ciuc și Gheorgheni, au cântat imnul Ținutului Secuiesc înaintea partidei cu Ungaria, pe care au pierdut-o cu scorul de 2-4.

În 2011, la un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.

Jucătorul echipei HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze (21 de ani), spunea atunci în presa maghiară, că Ținutul Secuiesc a învins Ungaria, nu România, pentru că nu sunt români în echipă.

Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni, şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică”, spunea atunci Becze.

Citește știrea integral în g4media.ro

Foto: gsp.ro