După Brexit, ia naștere Huxit, partid care susține scoaterea Ungariei din UE

Partidul Volner din Ungaria, înființat de politicianul de extremă dreaptă János Volner, intenționează să își schimbe denumirea în „Huxit”, astfel încât cetățenii maghiari care doresc ca Ungaria să părăsească UE, după modelul Marii Britanii, să poată fi reprezentați. 

Prima fază de un an și jumătate din viața Partidului Volner s-a încheiat astăzi”, a anunțat János Volner duminică pe Facebook. „Pentru viitor – pentru a semnala următorul nostru obiectiv major – vom continua sub numele de Partidul Huxit. Cel mai important obiectiv al nostru este să obținem ieșirea Ungariei din Uniunea Europeană”, a adăugat el, susținând totodată că Huxit are deja milioane de susținători. 

Potrivit ultimului Eurobarometru realizat luna trecută, 88% din populația Ungariei se pronunță împotriva părăsirii Uniunii Europene, în timp ce 48% consideră că apartenența la blocul comunitar este un lucru pozitiv.

Volner susține însă că statele occidentale intră acum „într-o eră autodistructivă subordonată idealurilor liberalismului extrem” ce este în contradicție cu idealurile maghiarilor.

Politicianul și-a exprimat de asemenea și nemulțumirea față de faptul că Ucraina va fi reconstruită cu ajutor financiar din partea Uniunii Europene, afirmând că maghiarii vor trebui să plătească pentru acest lucru.

Sursă: hotnews.ro

Foto: ea.md