Din Covasna vine inovația: alternativă digitală la meniul tradițional în vreme de pandemie

O vorbă spune că nevoia te-nvață și te duce pe unde nu ți-e voia. Altfel spus, inventivitatea și creativitatea sunt stimulate cel mai ușor de situații de criză, care cer adaptarea rapidă la contexte noi, neanticipate, în încercarea de a-i asigura o continuitate unui drum ce pare a fi închis brusc. Pandemia care ne-a lovit în acest an a demonstrat că poate fi un astfel de context favorabil celor care știu și pot să găsească rapid soluții noi la probleme și mai noi. Un exemplu de asemenea soluții este StartUp-ul Contactonomy din Sfântu Gheorghe, care înlesnește activitatea în sectorul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), fiind deja folosit în județul Covasna, și care are mari șanse să fie extins la nivel național. Inițiativa îi aparține societății Contactonomy.

Astfel, clienții restaurantelor și cafenelelor nu vor mai fi obligați să consulte meniuri tipărite pe hârtie, ci vor putea folosi smartphone-ul pentru a accesa meniul prin intermediul unui soft special creat în acest sens, ceea ce este mult mai sigur din punctul de vedere al sănătății în contextul pandemiei. „Ne-am străduit să oferim o soluție concretă atât pentru restaurante, cât și pentru clienții acestora. Cu cMenu se reduce riscul de răspândire a virusului, ceea ce îi ajută pe oaspeți să se simtă în siguranță, oferind totodată o experiență unică. Dezinfectarea periodică a meniurilor clasice, sau a meniurilor pentru băuturi este o obligație prevăzută printr-un decret ministerial și necesită o atenție deosebită, în special în situația actuală. Soluția noastră se bazează pe tehnologii contactless, cum ar fi codul NFC sau codul QR.  De fapt, oferim o alternativă digitală, virtuală, la meniul tradițional, tipărit, nu dorim să înlocuim chelnerii, nu dorim să le luăm munca.” – a detaliat Dolcsig Szabolcs, fondatorul societății Contactonomy, în legătură cu dezvoltarea acestui soft.

Piața a reacționat pozitiv la inițiativa unică și inovatoare, iar aceștia au primit solicitări din mai multe orașe, într-un timp foarte scurt. Pe lângă practicitatea sa, este și economic, deoarece valoarea abonamentului pe un an este mai mică decât costul tipăririi unui meniu cu o singură utilizare, care ajunge pentru 3-4 săptămâni. Programul cMenu este disponibil în prezent în trei versiuni (Lite, Lite + și Pro), precum și în pachete de abonament în funcție de dimensiunile restaurantelor.

Sursă: Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna citat de presa locală.

Foto credit: Contactonomy