Înalta Curte a decis anularea hotărârii prin care a fost aprobat steagul Municipiului Sfântu Gheorghe

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a păstrat decizia Curții de Apel Brașov de anul trecut, cea prin care s-a decis anularea Hotărârii de Guvern prin care a fost aprobat steagului Municipiului Sfântu Gheorghe. ICCJ a respins recursurile depuse de Primăria din Sfântu Gheorghe și de Guvernul României.

„Admite excepţia nulităţii recursului declarat de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe. Anulează, ca nemotivat, recursul declarat de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 47 din 20 aprilie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Braşov – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Respinge excepţia nulităţii recursurilor declarate de pârâţii Guvernul României şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, ca neîntemeiată. Respinge recursurile declarate de pârâţii Guvernul României şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 47 din 20 aprilie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Braşov – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Asociaţia Sepsireform în favoarea recurenţilor-pârâţi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21 februarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, conform deciziei luate marți, 21 februarie, de ICCJ.

Reprezentanții Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), cei care au atacat în justiție Hotărârea Guvernului privind aprobarea steagului din Sfântu Gheorghe, au transmis, printr-un comunicat de presă, că decizia ICCJ reprezintă „victoria finală” pentru ei.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád susține că autoritățile au respectat legea atunci când steagul Municipiului a fost aprobat.

„Am respectat întocmai legea! Noi considerăm că steagul Municipiului nu este unul monoetnic, iar cei care au contestat steagul, au contestat de fapt stema oraşului, care a fost aprobată de Guvern încă din 2007 având inclusiv avizul Comisiei Naţionale de Heraldică. Vom relua procedura de aprobare pentru că Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu a fost anulată, ci doar Hotărârea de Guvern”, a spus primarul, conform unei informări de presă publicate pe site-ul primăriei.

Discuțiile privind steagul Municipiului Sfântu Gheorghe sunt vechi, dar iată că, cel puțin pentru moment, ICCJ a lămurit situația.

În decembrie anul trecut, ICCJ a dat o hotărâre favorabilă în privința steagului județului Covasna, și hotărârea prin care a fost aprobat acesta fiind atacată tot de FCRCHM.

Sursa: CovansaMedia.ro

Foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Leave a Reply