Deputatul Norbert Apjok, exclus din UDMR din cauza diplomei de studii false

Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de luni retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a deputatului Norbert Apjok, au anunțat reprezentanții uniunii pe site-ul rmdsz.ro. 

Decizia a fost luată în baza constatărilor făcute de membrii Comisiei de Etică și Disciplină care au constat că Norbert Apjok a înșelat organele de conducere ale Uniunii, precum și alegătorii acesteia, prin prezentarea unei diplome de studii superioare false, fapt recunoscut ulterior și de către deputat. 

Printre acuzații se menționează în principal inducerea în eroare deliberată și repetată a organismelor de decizie competente, locale și naționale, ale Uniunii, prin prezentarea de declarații oficiale false și prin încălcarea criteriului obligatoriu ca un candidat al Uniunii să aibă studii superioare, situație pe care Norbert Apjok a recunoscut-o într-o declarație semnată.

UDMR mai apreciază că Norbert Apjok a abuzat de încrederea reprezentanților Uniunii, atunci când și-a asumat în scris renunțarea la mandatul obținut în mod fraudulos. Ulterior, el a refuzat să își depună mandatul câștigat cu sprijinul UDMR.

Situația diplomei prezentată de Norbert Apjok în dosarul de candidatură nu a fost clarificată până în prezent, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Uniunea a impus candidaţilor săi condiţia de a avea studii superioare. Norbert Apjok (31 ani) a ataşat la candidatura sa diploma obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare. 

De altfel, în biografia sa publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare. Politicianul băimărean, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a trimis prezidiului UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, o declaraţie în care a precizat că – în cazul alegerii sale – va renunţa la mandatul de deputat. Două zile mai târziu a şi înregistrat cererea de demisie la organizaţia teritorială a UDMR. La scrutinul parlamentar însă UDMR a obţinut un loc de deputat în judeţul Maramureş care, potrivit legii, îi revine persoanei care conduce lista candidaţilor în judeţul respectiv. 

Sursa: hotnews.ro

Foto: 2mnews.ro