De 15 Martie, Viktor Orbán le-a transmis mesaje electorale maghiarilor din Sf. Gheorghe

Străzile orașului Sf. Gheorghe au fost inundate de mase de etnici maghiari care au ieșit să sărbătorească Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Aceștia au străbătut municipiul într-un marș lung și s-au adunat în piața centrală, unde au ascultat discursuri, au urmărit imagini de la evenimentele din Ungaria și au ascultat mesajul transmis de premierul țării vecine, Viktor Orbán

După doi ani lungi în care oamenii nu au mai putut participa la evenimente cu public numeros, ungurii din Sf. Gheorghe, dar și cei din alte orașe ale județului Covasna, au participat în număr foarte mare la manifestările prin care s-a marcat Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. În această zi, comunitatea maghiară comemorează Revoluția de la 1848-1849 și a Războiului de Independență. 

Costumați în veșminte populare, cu steaguri și cocarde roșii-alb-verde, dar și cu un lung steag secuiesc, pe jos și călare, oamenii au mărșăluit dintr-un capăt în altul al orașului, bucuroși parcă să simtă libertatea de a se aduna laolaltă pentru o sărbătoare comună, pe care atât o prețuiesc. 

Adunați în mijlocul orașului, maghiarii au urmărit discursuri și spectacole programate special pentru această zi, dar au avut și posibilitatea de a vedea pe un ecran amplasat în mijlocul orașului imagini de la manifestările din Ungaria. 

Pe același ecran, oamenii au putut urmări și discursul premierului Viktor Orbán, care a profitat de prilej pentru a-și face campanie electorală. Conform informațiilor transmise de Observatorul de Covasna, prim-ministrul ungar le-a vorbit celor prezenți despre realizările din ultimii 12 ani, dar și despre influența negativă a partidelor din opoziția FIDESZ. 

Totodată, Orbán a adus în discuție și războiul din Ucraina, subliniind nevoia de pace, dar și efectele pe care acesta le va asupra economiei statului pe care îl conduce. El a afirmat o dată în plus că nu dorește să se implice în acest război nici cu armament, nici cu armată. 

Cât privește refugiații, Viktor Orbán a precizat că este dispus să le acorde tot sprijinul necesar celor din Ucraina, însă a continuat să se pronunțe împotriva migranților din alte spații. 

Sursă: Observatorul de Covasna

Foto: Facebook/ Antal Árpád