Borna kilometrică din poza provocatoare a președintei Ungariei, vopsită în culorile drapelului României

Liderul formațiunii politice AUR, George Simion, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu borna kilometrică alături de care s-a fotografiat de curând Katalin Novák, președinta Ungariei, vopsită în roșu, galben și albastru. Alături de această bornă, a fost pus și steagul României. Fotografia este însoțită de comentariul scurt „Problemă rezolvată”.

Povestea recentă a bornei de pe masivul Piatra Secuiului (județul Alba) se leagă de vizita neoficială a președintei Ungariei în Transilvania, prilej cu care și-a afirmat sprijinul pentru maghiarii de pretutindeni, dar s-a și fotografiat cu această bornă, vopsită în culorile drapelului Ungariei, respectiv roșu-alb-verde. 

Cum era și de așteptat, gestul președintei a scandalizat o bună parte din opinia publică românească, dar în mod deosebit i-a revoltat pe reprezentanții AUR și pe simpatizanții acestora. De altfel, partidul AUR le-a cerut oficial autorităților să ia măsuri în privința gestului președintei Ungariei, însă autoritățile nu au venit până în prezent cu un răspuns. 

Ca urmare, cineva, putem doar presupune cine anume, a găsit de cuviință să acționeze în acest mod în direcția poziționării românilor față de gestul provocator făcut de Katalin Novák în timpul vizitei sale în România. 

Foto: George Simion/ Facebook