1 milion de euro! – atât a investit Viktor Orbán într-un patinoar din Sângeorgiu de Mureș

Un patinoar acoperit de peste 1 milion de euro a fost inaugurat recent la Sângeorgiu de Mureș, în prezența celor doi miniștri ai UDMR, Eduard Novak (Sport și Tineret) și Tánczos Barna (Mediu, Ape și Păduri).  Patinoarul acoperit e destinat Academiei de Hochei „Székely Jégkorong Akadémia”, care e coordonată și finanțată de Fundația Mens Sana.

Patinoarul a fost finanțat în mare parte de Guvernul Ungariei, au informat atât primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, cât și cei doi miniștri, care le-au și transmis mulțumiri autorităților de la Budapesta.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș chiar a ținut să sublinieze rolul autorităților de la Budapesta, dând ca exemplu pationarul din municipiul Târgu Mureș, care „se tot construiește de peste 10 ani, și nici acum nu e gata”, în timp ce în comuna sa, patinoarul a fost realizat în numai câteva luni.

„În Târgu Mureş, de peste 10 ani se construieşte acel teren de hochei acoperit, şi nu e gata, iar acest teren s-a construit în doar câteva luni. Este o investiţie a Guvernului Ungariei, de peste 1 milion de euro, şi tot ce a însemnat dotare, tot ei s-au ocupat. Au găsit aici mulţi parteneri, inclusiv Academia de Hochei şi Asociaţia LIDER, Valea Superioară a Mureşului, din care fac parte cinci primării, printre care Primăria Sângeorgiu de Mureş. Noi ne simţim onoraţi că s-a construit tocmai pe teritoriul comunei noastre, dar nu pentru că se dorea într-o comună, ci pentru că este în imediata vecinătate a municipiului Târgu Mureş şi este o locaţie unde foarte mulţi mureşeni vin aici, pe malul Râului Mureş, la pescuit, la sport, deci este foarte uşor accesibil acest loc pentru toţi mureşenii. La inaugurarea unui teren de hochei evident că am venit pe patine. Nu ştiu să joc hochei, dar unul dintre cei patru copii ai mei va juca, sper (…)”, a comentat Sófalvi Szabolcs, citat de Agerpres.

Miniștrii au adus mulțumiri Guvernului maghiar:

„În numele MTS vreau să mulţumesc Guvernului maghiar pentru această investiţie în copiii unei generaţii viitoare care pot să devină campioni. Nu am avut această şansă acum 30 de ani, ne antrenam pe un frig de minus 20 de grade, de la ora 6 dimineaţa, trei antrenamente pe zi. (…) Azi este o şansă uriaşă pentru voi, părinţi, folosiţi la maximum sportul, este cea mai importantă şcoală de a educa un copil, de a-l face disciplinat, de a-l face să aibă respect, să fie un om de caracter. Nu ezitaţi să-i duceţi la sport! Pentru mine este una dintre cele mai frumoase zile din ultimele săptămâni, să fiu aici. Tot timpul spun că a construi o sală de sport nu înseamnă tot, se poate construi destul de uşor, de acum încolo începe treaba, de acum trebuie să ne dăm silinţa să fie populată de dimineaţa până seara. Şi, pe lângă hochei, puteţi să creşteţi patinajul artistic, short track (patinaj viteză)”, a declarat Novak, în cadrul festivităţii de inaugurare a patinoarului.

„Sunt preşedintele unei fundaţii care, din 2016, a construit infrastructură pentru hochei, pentru sporturile pe gheaţă. Este al patrulea patinoar pe care îl facem în Ţinutul Secuiesc – avem patinoare la Sfântul Gheorghe, la Miercurea Ciuc, la Gheorgheni şi acum la Sângeorgiu de Mureş. Este o investiţie pe care am realizat-o în proporţie de 90% din banii Guvernului Ungariei, a venit alături de noi Consiliul Judeţean (Mureş – n.r.) şi Asociaţia LIDER, împreună am realizat această infrastructură, exploatarea se va face din banii comunităţii locale, prin CJ Mureş şi din localităţile din această regiune. Este un nou început pentru sporturile pe gheaţă, hochei, patinaj artistic sau pentru short track”, a spus și ministrul  Tánczos Barna.

La inaugurare a participat și Potápi Árpád János, secretar de stat în Cabinetul premierului Ungariei.

Sursă și Foto: g4media.ro