Ungaria: Curtea Supremă a decis că Digi Communications nu va primi licență pentru frecvențele 5G

În toamna anului 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) anunţa lista operatorilor telecom ce vor putea participa la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G din această ţară. Dacă Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone au fost acceptate fără probleme, aplicaţia Digi Communications (DIGI) a fost respinsă.

Se pare că Digi Communications a încercat să participe la licitaţie într-o formă neobişnuită. Digi Kft, filiala directă a Digi Communications din Ungaria (RCS & RDS-ul de la noi), a decis să nu participe la licitaţie, hotărâre motivată de faptul că a considerat că există motive de excludere. Totuşi, Digi Communications a decis să se înscrie la procedură, iar în cazul în care ar fi câştigat frecvenţe 5G le-ar fi transferat cu drept de utilizare către filială, Digi Kft.

La acel moment, NMHH a considerat că operatorul telefom are un comportament înşelător şi l-a exclus din licitaţie. Digi Communications a contestat această decizie, însă a pierdut în primă instanţă, iar acum Curtea Supremă din Ungaria a respins definitiv recursul operatorului telecom (nu mai există altă cale de atac).

În martie 2020 NMHH a acordat dreptul de utilizare a frecvențelor 5G către Magyar Telekom, Telenor Ungaria și Vodafone Ungaria.

Sursa: gadget.ro

Foto: new.europawire.eu