Situație delicată pentru ministrul Eduard Novak: firma care a realizat o campanie a ministerului este condusă de o membră UDMR

O investigației a Gazetei Sporturilor a scos la iveală o situație nu neîntâlnită în ministerele României, dar cu care actualul ministru al sportului, Eduard Novak, nu a fost asociat până acum: Firma care s-a ocupat de campania „Campioni pentru viață” e Otopus SRL, cu sedii în Miercurea Ciuc și în Cluj, iar în fruntea ei se află Cecilia Kurko, membră a UDMR și cea care face parte din Comisia de cenzori a Uniunii Maghiarilor din România.


Societatea respectivă se descrie pe site ca fiind „o agenție de comunicare creativă care conduce brand-urile în lumea digitală, cu sedii în Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc”. Printre campaniile realizate, înainte de cea produsă pentru Ministerul Sportului, s-au numărat:

  • Turul Ținutului Secuiesc
  • campanii de promovare pentru candidații UDMR la alegerile din 2020 (județele Harghita și Mureș) » “Am ajutat campaniile multor candidați la funcția de primar, candidați la Consiliul local și candidați la Consiliul județean, cu comunicare consecventă, continuă și unificată, planificare strategică și creare de conținut”
  • KÉSZ România (companii de pe piața de construcții)
  • Perla Harghitei
  • Univer (producătoare produse gătit, mirodenii etc…)

Inoveo Concept e cealaltă firmă cu care a colaborat acum MS și care a dezvăluit că nu a solicitat niciun ban în schimbul serviciilor. GSP a cerut explicații managerului respectivei societăți, Dochița Zenoveiov, care însă a refuzat orice declarații: „GSP m-a hârșâit în trecut și nu vreau să vă declar nimic”.

În primăvara anului trecut, ziarul a dezvăluit că Inoveo a fost acuzată de oameni din Federația de Ciclism că a derulat contracte atât cu federația condusă de Eduard Novak, cât și cu clubul și firmele deținute de fostul ciclist. În 2018 și 2019, contractele deținute de Inoveo cu Federația de Ciclism, pentru serviciile din Turul României, s-au ridicat la peste 27.000 de euro.

Sursa: gsp.ro