Noi acuzații ale premierului român la adresa autorităților ungare: „îngrădesc libera circulație în Uniunea Europeană a românilor”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, la începutul ședinței de Guvern, că autoritățile ungareîngrădesc libera circulație în Uniunea Europeană a românilor, împiedicându-i să tranziteze Ungaria și, prin urmare, „trebuie sesizată Comisia Europeană”.

„Sunt oameni cărora nu li se permite tranzitul prin Ungaria, pentru că au instituit iar reguli pentru persoane care călătoresc nu în Ungaria, iar principalele victime sunt cetățeni români. Să formulați o solicitare fermă către Ungaria”, i-a spus premierul ministrului de Interne, Marcel Vela.

Vela a replicat că, într-adevăr, „comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit”, deși partea română a avut „toată deschiderea”.

„Noi am fost extrem de flexibili și de deschiși. Trebuie sesizată Comisia Europeană. Cetățenilor români li se pun piedici administrative care parcă sunt cu dedicație. Vorbiți și cu omologul maghiar și, dacă se încalcă reglementări europene, trebuie sesizată Comisia Europeană”, a subliniat Ludovic Orban.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro