Márki-Zay Péter: „Viktor Orbán a distrus relațiile externe ale Ungariei”

Márki-Zay Péter, principalul opozant al lui Viktor Orbán în cursa pentru următorul mandat, a postat recent pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îl acuză pe actualul premier al Ungariei că a distrus relațiile externe ale statului vecin. În context, Márki-Zay amintește și de partidul românesc AUR, pe care îl etichetează drept extremist și anti-ungar. 

„Vineri, o întâlnire cu liderul neofasciștilor spanioli la Madrid. Va fi prezent și partidul românesc extremist, anti-ungar, AUR, al cărui slogan este „Afară cu ungurii din țară!”. Sâmbătă, o întâlnire cu fostul președinte francez condamnat pentru corupție la Paris, iar marți, o vizită la Moscova la fostul agent KGB, Vladimir Putin. Iată cum arată diplomația lui Viktor Orbán, iată unde a distrus relațiile externe ale Ungariei.”

În aceeași postare, Márki-Zay precizează că actualul lider al guvernului de la Budapesta se poziționează împotriva intereselor naționale ale statului său, precum și împotriva valorilor europene.

„Ceea ce face prim-ministrul ungar, care a fost dat afară din familia partidului conservator european, este împotriva mândriei noastre, a intereselor noastre naționale și a valorilor noastre europene. În aprilie, trebuie să salvăm onoarea țării și apartenența noastră la UE și la NATO. Nu putem fi din nou de partea greșită a istoriei! ”, a scris Márki-Zay.

Sursă și Foto: Facebook/ Márki-Zay Péter