Kelemen Hunor și Zoltán Zakariás, reclamați la CNCD

Deputatul AUR Mureș, Dan Tanasă, a făcut o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva vicepremierului Kelemen Hunor și a deputatului Zoltán Zakariás. Sesizarea are legătură cu atitudinea celor doi politicieni față de declarațiile premierului ungar, Viktor Orbán, făcute la Universitatea de Vară de la Tușnad.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Tanasă și-a informat urmăritorii în legătură cu sesizarea făcută, pe care o justifică între altele prin aceea că afirmațiile lui Orbán sunt total opuse valorilor europene. 

Am sesizat astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declarațiile viceprim-ministrului Kelemen Hunor, și ale lui Zoltán Zakariás, deputat UDMR, în susținerea publică și ostentativă a declarațiilor rasiste făcute de Viktor Orbán la Universitatea de Vară de la Tușnad.

Condamn cu vehemență lipsa de reacție a Reprezentantului Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului față de declarațiile promovate în spațiul public de Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, și Zoltan Zakariás, deputat în Parlamentul României, care susțin în mod deschis discursul rasist promovat la Universitatea de Vară de la Tușnad. Tăcerea acestuia în cazul celor doi demnitari români echivalează cu o complicitate și probează odată în plus ipocrizia acestui personaj toxic susținut de Partidul Național Liberal. 

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal tratează cu superficialitate respectarea valorilor europene și a drepturilor omului, refuzând să se delimiteze de personaje care prin declarațiile publice pe care le fac încurajează manifestări xenofobe, de intoleranță și extremism de genul celor care au șocat opinia publică în cazul Ditrău.

În orice societate democratică, promotorii rasismului, ai intoleranței, xenofobiei și separatismului trebuie marginalizați pentru a proteja securitatea socială în acord cu valorile europene și drepturile omului”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul AUR. 

Foto: cncd.ro