Inițiativă lăudabilă: DRI spune #staiacasă în limbile minorităților naționale din România

Pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Relații Interetnice a fost publicat un mesaj, prin care instituția încearcă să conștientizeze pe toți locuitorii României, indiferent de etnie, de importanța măsurilor de precauție pentru a evita răspândirea COVID-19.

Zilele acestea ne confruntăm cu o situație atipică, față de care învățăm să ne adaptăm și pe care încercăm împreună să o înțelegem. Ne confruntăm cu un ”inamic” fără chip și fără vreo formă palpabilă, virusul SARS-CoV-2.

Seria de mesaje online „#staiacasă” integrează îndemnul autorităților tradus în limbile minorităților naționale și reprezintă un apel către unitate în lupta noastră comună contra virusului SARS-CoV-2.

În acest sens, pe perioada instituirii stării de urgență, Departamentul pentru Relații Interetnice va transmite prin intermediul mijloacelor de comunicare, seria de mesaje bilingve online „#staiacasă”, mesaj tradus în limbile minorităților naționale.

„Diversitatea Reunește Identități”, iar respectarea îndemnului autorităților de a sta acasă, de către toți cetățenii, reprezintă o formă de compasiune pentru aproapele nostru, precum și asumarea unei responsabilități colective la nivelul societății.

Prin intermediul seriei de mesaje online „#staiacasă”, ne propunem să sprijinim dialogul intercultural și să adresăm un apel la unitate și responsabilitate, doar împreună suntem mai puternici, împreună vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă!

Sursa: Facebook

Leave a Reply