COVID-19: Primul deces din județul Covasna

Ziua de 1 aprilie începuse optimist, dar tradiționala păcăleală nu s-a lăsat așteptată, căci spre seară, a fost anunțat și primul deces cauzat de coronavirus și înregistrat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

O pacientă în vârstă de 77 de ani a deschis lista deceselor din județul Covasna. Potrivit informațiilor transmise către presă de Grupul de Comunicare Strategică, femeia fusese internată în data de 18 martie la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe. În data de 28 martie, rezultatele testului de coronavirus arătau că era infectată cu acest virus care s-a suprapus peste bolile care o aduseseră în spital, respectiv mielită cervicală și tetraplegie.


În acest context, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a informat printr-o conferință de presă online că a dublat capacitatea de stocare a oxigenului pentru pacienţii COVID-19 și că actualele rezerve de oxigen ar fi suficiente pentru 2-3 zile, în situaţia extremă în care majoritatea pacienţilor ar trebui intubaţi.


De asemenea, managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a subliniat că în acest moment fiecare pacient suspect sau diagnosticat pozitiv este internat singur într-un salon, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii. Totuși, în cazul în care cazurile se vor înmulți, se va impune regruparea bolnavilor, astfel încât să fie cazate mai multe persoane în aceeași încăpere.
Totodată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că nu va accepta detaşarea niciunui cadru medical într-o altă unitate din ţară, deoarece are nevoie de întregul efectiv pentru tratarea pacienţilor din judeţ care ar putea să se îmbolnăvească în perioada următoare din cauza noului coronavirus.


Din informațiile transmise de directorul medical Roşu Matyas reiese că, în prezent, în spital sunt internate 14 persoane diagnosticate cu COVID-19, dar este de așteptat să se producă o creștere a numărului de persoane infectate în perioada următoare.

Sursa: WeRadio