Care este problema pe care ministrul Tineretului și Sporturilor, Eduárd Novák, vrea să o rezolve pe termen lung

Ministrul Tineretului și Sporturilor, Eduárd Novák, a anunțat pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj bilingv româno-maghiar că a participat la o nouă ședință a grupului de lucru interministerial care lucrează la realizarea Strategiei Naționale pentru Sport 2021-2032, alături de vicepremierul Kelemen Hunor și de reprezentanții ministerelor implicate în elaborare. 

„Strategia sportului românesc reprezintă proiectul meu cel mai important, ca ministru, pentru că ea va trebuie să rezolve cea mai mare problemă pe care am identificat-o în acest domeniu: lipsa direcției și a obiectivelor. Ea generează și folosirea ineficientă a fondurilor, dar și scăderea generală a performanței și rezultatelor”, a spus ministrul Sporturilor, care a dezvăluit totodată și care sunt cele trei obiectivele principa pe care le urmărește în realizarea strategiei, respectiv: 

1. Reforma educației fizice în sistemul de învățământ, astfel încât fiecare copil din România să aibă posibilitatea de a face zilnic mișcare în cadrul școlii;

2. Dezvoltarea sportului de performanță, în scopul de a clasifica România în top zece pe tabelul de medalii olimpice la Jocurile Olimpice de Vară din 2032;

3. Dezvoltarea sportului de masă, astfel încât procentul populației care practică activități fizice regulate să crească de la 5 la 30%.

Eduárd Novák a precizat totodată „că există multe alte obiective care se subordonează acestora și că este mult de lucru pentru a integra toate elementele. Este esențială colaborarea interministerială, precum și consultarea cu experții în domeniu, iar grupul de lucru este deja sprijinit de specialiști valoroși”. 

Sursăși foto: Facebook/Eduard Novak