Kelemen Hunor: „Niciodată nu voi accepta să fiu eu tras la răspundere pentru declarațiile altcuiva” 

Întrebat într-un interviu realizat miercuri de Marius Tucă care este poziția sa față de afirmațiile considerate rasiste, pe care premierul ungar Viktor Orbán le-a făcut la Băile Tușnad, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că nu acceptă să fie „tras la răspundere” pentru declarațiile unei alte persoane, indiferent cine este aceasta.

Puteți să mă judecați, să mă trageți la răspundere dacă am lezat interesele țării” sau ale coaliției de guvernare, dar „niciodată nu voi accepta să fiu eu tras la răspundere pentru declarațiile altcuiva”, a afirmat Kelemen Hunor, care a subliniat că nu poate accepta să facă „teste de loialitate”.

Dacă eu am greșit legat de coaliție, de guvernare, discutăm. Dar de ce sunt eu criticat?”, a adăugat acesta, afirmând că nu a luat apărarea lui Orbán, ci și-a exprimat opiniile sale legate de „o propoziție interpretabilă”, subliniind totodată că, în opinia sa, premierul ungar nu este rasist. 

Vicepremierul a făcut totodată referire și la presă, despre care crede că este o putere importantă în stat, cât timp nu poate fi trasă la răspundere. 

Sursa: g4media.ro

foto: Ghită Porumbe